Világturizmus: 8 százalékos visszaesés

Az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) vezetője szerint 7,7 százalékkal csökkent a nemzetközi utazások száma az idei év első két hónapjában az egy évvel korábbihoz képest; összesen 117 millióan keltek útra. A visszaesés oka a világgazdasági válság, az új influenza terjedésével kapcsolatos félelmek azóta még inkább rontottak a turizmus nemzetközi mérlegén, nehezen lesz tartható a WTO előrejelzése, … “Világturizmus: 8 százalékos visszaesés” bővebben

Az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) vezetője szerint 7,7 százalékkal csökkent a nemzetközi utazások száma az idei év első két hónapjában az egy évvel korábbihoz képest; összesen 117 millióan keltek útra.

A visszaesés oka a világgazdasági válság, az új influenza terjedésével kapcsolatos félelmek azóta még inkább rontottak a turizmus nemzetközi mérlegén, nehezen lesz tartható a WTO előrejelzése, hogy ebben az évben a világ idegenforgalma csak 2 százalékkal zsugorodik. Taleb Rifai WTO-főtitkár szerint egyelőre ezt sem lehet látni, milyen hatása lehet még a gazdasági válságnak, meddig fog majd tartani.

Az év első két hónapjában a közép- és dél-amerikai térségben nem volt még visszaesés a külföldi turistalátogatások terén, de Mexikó idegenforgalma az influenza miatt alaposan visszaesik majd. Európában a nemzetközi turizmus január-február hónapokban 8,4 százalékkal volt kisebb, mint 2008 elején, Dél-Ázsiában viszont a visszaesés elérte a 14,6 százalékot.
(MTI)