Velencei-tó turisztikai fejlesztések: hárommilliárd forint támogatás

Jelentős turisztikai fejlesztések indultak a Velencei-tó partján a helyi önkormányzatok összefogásának köszönhetően. Az elmúl két évben csaknem hárommilliárd forintot nyertek el a települések pályázatokon. Az önkormányzati társulás 400 millió forintot nyert el a tó körüli egységes kerékpárút kiépítésére. A pákozdi Mészeg-hegyen 230 milliós támogatással történeti tematikus út létesül. Csaknem 1,5 milliárd forint segítséggel a Velencei-tó … “Velencei-tó turisztikai fejlesztések: hárommilliárd forint támogatás” bővebben

Jelentős turisztikai fejlesztések indultak a Velencei-tó partján a helyi önkormányzatok összefogásának köszönhetően. Az elmúl két évben csaknem hárommilliárd forintot nyertek el a települések pályázatokon.

Az önkormányzati társulás 400 millió forintot nyert el a tó körüli egységes kerékpárút kiépítésére. A pákozdi Mészeg-hegyen 230 milliós támogatással történeti tematikus út létesül. Csaknem 1,5 milliárd forint segítséggel a Velencei-tó kapuja elnevezésű projektet valósíthatja meg Velence. Egyebek között homokos part, fedett sétálóutca, 32 üzlettel szolgáltatóház épül ott. Várhatóan 550 millió forintos támogatással hajó- és csónakkikötők, strand, kalandpark és vizes játszótér létesül Gárdonyban. Valamennyi beruházás befejeződik 2010-ben.

Példaértékű az összefogás a tóparton. Ennek köszönhető, hogy a Velencei-tó és környezete olyan fejlesztési lehetőségekhez jutott, amelyek hosszú távon visszaállíthatják a tó vezető szerepét a turisztikai ágazatban – mondta a Független Hírügynökségnek Bodrogai László, a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója.
(boon.hu)