Több magyar turista utazott Görögországba

A válság ellenére Görögországba az idén több magyar turista utazott, mint tavaly, s e folyamat folytatását remélik a görög turisztikai szakemberek, többek között az aktív görög turisztikai marketing hatására. Az idén 150 ezer magyar szervezett turista járt Görögországban, összesen 400 ezer vendégéjszakát töltve ott, tavaly még 130 ezer volt a számuk – mondta Szpirosz Gaszparinatosz, … “Több magyar turista utazott Görögországba” bővebben

A válság ellenére Görögországba az idén több magyar turista utazott, mint tavaly, s e folyamat folytatását remélik a görög turisztikai szakemberek, többek között az aktív görög turisztikai marketing hatására.

Az idén 150 ezer magyar szervezett turista járt Görögországban, összesen 400 ezer vendégéjszakát töltve ott, tavaly még 130 ezer volt a számuk – mondta Szpirosz Gaszparinatosz, a görög turisztikai minisztérium nemzetközi kapcsolatok osztályának vezetője az MTI-nek Budapesten, ahova a görög turisztikai marketingsorozat befejező eseményének szánt gasztronómiai hét alkalmából érkezett.

Az osztályvezető elmondta, hogy a gazdasági válság ugyan a turizmusra kisebb hatással volt Görögországban, mint más ágazatokra, de még így is a külföldi turisták számának 8 százalékos csökkenését okozta. Az utóbbi években mintegy 17 millió külföldi járt évente a balkáni országban, az idén 15 millió. Különösen kellemes eredmény ennek tükrében, hogy a magyar utasok száma emelkedett, Magyarország részesedése így már 1,5 százalék a görög beutazó turizmusból – tette hozzá az osztályvezető. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a válság egyik fő tanulsága: az idegenforgalomban a minőség a legfontosabb mutató, ennek pedig elengedhetetlen része a szakoktatás fejlesztése. Szavai szerint az idegenforgalmi marketingben is középpontba kell helyezni a minőségi szolgáltatásokat, ez jellemezte az idén a magyarországi görög idegenforgalmi kampánysorozatot.
(MTI)