Peking látogatottsága újra növekszik

A pénzügyi világválság eredményeképpen mindenhol csökkent a túristák aránya a világon, így a kínai fővárosban is, ám a mutatók ismét pozitív irányba kezdenek mutatni. A válság különböző összetevőinek hatásaként az év elején csökkent a túristák (főként a tengeren túlról) száma Pekingben. A kirándulni vágyók aránya 11 százalékos csökkenést mutatott, így idén januárban és februárban mintegy … “Peking látogatottsága újra növekszik” bővebben

A pénzügyi világválság eredményeképpen mindenhol csökkent a túristák aránya a világon, így a kínai fővárosban is, ám a mutatók ismét pozitív irányba kezdenek mutatni.
A válság különböző összetevőinek hatásaként az év elején csökkent a túristák (főként a tengeren túlról) száma Pekingben. A kirándulni vágyók aránya 11 százalékos csökkenést mutatott, így idén januárban és februárban mintegy 436 ezer túrista látogatott el a fővárosba.

Egy vezető pekingi turizmus-elemző szerint a kezdeti hanyatlás ismét növekedni látszik, ugyanis ha az arányokat összehasonlítjuk Japánnal és Dél-Kóreával, akkor Kína ezen országokhoz képest 16 százalékos növekedési mutatóval büszkélkedhet, sőt egy felmérésből az is kiderült, hogy többen inkább a kínai fővárost választották úticélul, mint a szomszédos országokat.

Néhány japán turista elmondása szerint azért látogat kevesebb turista Pekingbe, mert a válság ideje alatt is gazdasági stabilitást mutató Kínának megerősödött a pénze, így jóval több japán yent kell adni egy jüanért. Itt csak az a kérdés, hogy vajon a világ harmadik legerősebb gazdasági nagyhatalmának mi a fontosabb, az hogy néhány turista máshová megy, vagy hogy ilyen ínséges időkben is elmondhatja magáról, hogy milyen stabil és erős tud maradni.

A felmérések egyelőre azt mutatják, hogy a hong-kongi túristák száma 15, a Tajvanból ide látogatók száma pedig 25 százalékkal nőtt az év első negyedében mért adatokhoz képest.
(www.kinaon.com)