Budapest turisztikai népszerűsítése Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett tanulmányutaknak köszönhetően az elmúlt hetekben megközelítőleg 30 millió forint hírértékű TV-spot és egyéb tudósítás jelent meg az osztrák sajtóban Budapestről. A beszámolókban közös, hogy Budapestet trendi, nyüzsgő, kulturális programokban, party-hangulatú lokálokban igen gazdag városnak mutatják be, amely rengeteg élményt tartogat a fiatalok számára. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében hazánkba … “Budapest turisztikai népszerűsítése Ausztriában” bővebben

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett tanulmányutaknak köszönhetően az elmúlt hetekben megközelítőleg 30 millió forint hírértékű TV-spot és egyéb tudósítás jelent meg az osztrák sajtóban Budapestről. A beszámolókban közös, hogy Budapestet trendi, nyüzsgő, kulturális programokban, party-hangulatú lokálokban igen gazdag városnak mutatják be, amely rengeteg élményt tartogat a fiatalok számára.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében hazánkba látogatott az osztrák Puls4, SAT1 és Pro7 TV-csatornák forgatócsoportja, amely „Trendstadt Budapest” címmel készített lendületes összeállítást a shopping- és buli-paradicsomnak titulált magyar fővárosról. Az összeállítást 11 alkalommal vetítették le a CafePuls című műsorban, amely letölthető az MT Zrt. ausztriai képviseletének honlapjáról: http://www.ungarn-tourismus.at/ungarn-video.htm.

Ugyancsak egy sikeres tanulmányút keretében járt a „25 Magazin” (www.25-online.at) újságírója Budapesten, akit a fürdőváros varázsa fogott meg leginkább. A négyoldalas beszámoló a „mágikusan” gyógyító termálvízen keresztül mutatja be a „bearanyozott” Budapesti fürdőket és további hazai fürdőhelyeket.

A legendákkal átszőtt, a magyarok kreativitásáról és egyediségéről szóló cikk, fiatalos stílusban csinál kedvet magyarországi utazáshoz a 25+ korcsoport körében igen népszerű, 50 ezres példányszámú életmód magazin olvasóinak. Mint arról korábban beszámoltunk, Ausztria piacvezető utazási magazinja: a 100 ezres példányszámú REISE aktuell tavaszi száma – hat oldalon keresztül – ugyancsak rendkívül igényesen összeállított informatív cikkben, „Ámulni és élvezni” címmel számol be arról a számos programlehetőségről, amivel a magyar főváros várja a turistákat.

Az elmúlt évben az osztrák vendégek több mint 127 ezer vendégéjszakát töltöttek a magyar fővárosban, amely az összes Magyarországon realizált osztrák vendégéjszaka közel egyötöde.
(itthon)