Bajban a görög nyaralók

A válság hatására legalább 50 százalékkal csökkent a görögországi nyaralók iránti – főleg német, skandináv és brit – kereslet. A RED görög szakportál szerint Krétán, Rodoszon és a többi főbb szigeten szinte alig akad vevő, legfeljebb néhány érdeklődő, akiknek a többsége még kivár, reménykedve a további árcsökkenésben. Az árak érdekes módon stabilak maradtak, a tulajdonosok … “Bajban a görög nyaralók” bővebben

A válság hatására legalább 50 százalékkal csökkent a görögországi nyaralók iránti – főleg német, skandináv és brit – kereslet. A RED görög szakportál szerint Krétán, Rodoszon és a többi főbb szigeten szinte alig akad vevő, legfeljebb néhány érdeklődő, akiknek a többsége még kivár, reménykedve a további árcsökkenésben.

Az árak érdekes módon stabilak maradtak, a tulajdonosok még nem akarják nyomott áron eladni ingatlanaikat. A görögök a használt lakások felé fordultak, az újakat sokan nem képesek megfizetni. Az idén az első öt hónapban a teljes lakásforgalom 83 százalékát adták a korábban épültek.
(VG)