A magyar turisták nem mondták vissza a mexikói nyaralásokat a sertésinfluenza miatt

A magyar turisták nem mondták vissza mexikói nyaralásukat a sertésinfluenza miatt, mivel gyakorlatilag befejeződött a mexikói turistaszezon – mondta Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke. A következő szezon az idén október-novemberben indul – mondta az elnök. Hozzátette, hogy az Egyesült Államokat érintő utaknál sincs változás. A Külügyminisztérium vasárnap kiadott közleményében nagyfokú … “A magyar turisták nem mondták vissza a mexikói nyaralásokat a sertésinfluenza miatt” bővebben

A magyar turisták nem mondták vissza mexikói nyaralásukat a sertésinfluenza miatt, mivel gyakorlatilag befejeződött a mexikói turistaszezon – mondta Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke.

A következő szezon az idén október-novemberben indul – mondta az elnök. Hozzátette, hogy az Egyesült Államokat érintő utaknál sincs változás. A Külügyminisztérium vasárnap kiadott közleményében nagyfokú óvatosságot javasolt a Mexikóba utazóknak a közép-amerikai országban kialakult közegészségügyi helyzet miatt.

Székely Tamás egészségügyi miniszter keddi tájékoztatása szerint eddig világszerte összesen 1.757 embert regisztráltak, akiknél felvetődött, hogy az új influenzavírust hordozzák.

Hétfő óta csaknem 400-zal nőtt a gyanús esetek száma. Jó hír azonban, hogy az igazolt esetek számával arányosan nem növekedett a halálesetek száma. Sem az Egyesült Államokban, sem Kanadában nem halt meg eddig senki, Mexikóban viszont további hét áldozatot követelt a sertésinfluenza. Falus Ferenc, az ÁNTSZ országos tiszti főorvosa szerint Magyarországon jelenleg nincs semmiféle veszély. Európában eddig nem volt olyan eset, hogy valaki egy behurcolt vírus következtében fertőződött volna meg.

Kedden az ÁNTSZ Ferihegyen megerősítette a közegészségügyi szolgálatot, dupla létszámmal látja el a feladatokat. Arra kérik az utazókat, hogy a Mexikóból érkezők jelentkezzenek az információs pultoknál, ahol kérdőívet tölthetnek ki, és a szakemberek válaszolnak a felmerülő kérdésekre.
(MTI)