Wizz Air járat indul Düsseldorf és Budapest között

Wizz Air légitársaság a Düsseldorf-Weeze reptér és Budapest között új járatot indított, amely a bevezető időszakban heti kettő, majd később heti három alkalommal üzemel a téli hónapokban. A régióból korábban csak a Lufthansa indított járatot Magyarországra.

A Weeze repülőtér vezetőségének és a Magyar Turizmus Zrt. németországi igazgatóságának összefogásában, sajtótájékoztatóval egybekötött kis ünnepséggel fogadták a Wizz Air légitársaság Düsseldorf-Weeze reptér és Budapest között indított nyitó járatát, amely 2009. szeptember 21-én hétfőn, menetrendszerinti pontossággal landolt.

Szinte napi rendszerességgel jelennek meg hírek a német sajtóban arról, hogy a gazdasági válság hatására Németország és Európa egyes nagyvárosai között egyre több légitársaság szünteti be járatait a 2009. őszi – 2010. tavaszi menetrend idejére. Így még nagyobb örömre ad okot az a tény, hogy a Wizz Air légitársaság a Düsseldorf-Weeze reptér és Budapest között új járatot indított, amely a bevezető időszakban heti kettő, majd később heti három alkalommal üzemel a téli hónapokban. A régióból korábban csak a Lufthansa indított járatot Magyarországra.

Az első járat megközelítőleg 70 utasát, valamint Lukács Attila kapitányt és személyzetét a sajtó munkatársai mellett Ludger van Bebber a Weeze repülőtér igazgatója, valamint Sztojanovits Kristóf az MT Zrt. németországi igazgató köszöntötte.