Vietnamban felfedezték a világ legnagyobb barlangjait

Brit kutatók fedezték fel azt a két barlangot Vietnamban, amelyek jóval szélesebbek és magasabbak, mint az eddig legnagyobbnak tartott, száz méter magas és kilencven méter széles bejáratú malajziai Szarvas-barlang. Mindkettő az UNESCO által 2003-ban a világörökség részévé nyilvánított Nha Ke Bang Nemzeti Parkban található. A nagyobbik kétszáz méter magas és százötven méter széles. Bár a … “Vietnamban felfedezték a világ legnagyobb barlangjait” bővebben

Brit kutatók fedezték fel azt a két barlangot Vietnamban, amelyek jóval szélesebbek és magasabbak, mint az eddig legnagyobbnak tartott, száz méter magas és kilencven méter széles bejáratú malajziai Szarvas-barlang.

Mindkettő az UNESCO által 2003-ban a világörökség részévé nyilvánított Nha Ke Bang Nemzeti Parkban található. A nagyobbik kétszáz méter magas és százötven méter széles. Bár a barlangok nagyságát más kritériumok – a hosszuk és a mélységük – alapján is szokás mérni, ebben az esetben a belső magasságot vették figyelembe. Howard Limbert, a felfedezők egyike elmondta: a kutatók a hatalmas méretek miatt be sem tudták járni a teljes területet.
VG