Új rendelet a szálláshely-szolgáltatási tevékenységekről

Tájékoztató a turisztikai szakmának a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló új kormányrendeletről A 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet október 25-i hatálybalépésével egyidejűleg hatályát vesztette a kereskedelmi szálláshelyek és a fizető vendéglátóhelyek osztályba sorolásáról, valamint a falusi szálláshelyek minősítéséről szóló 45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelet, illetve a magánszálláshelyek idegenforgalmi … “Új rendelet a szálláshely-szolgáltatási tevékenységekről” bővebben

Tájékoztató a turisztikai szakmának a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló új kormányrendeletről

A 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet október 25-i hatálybalépésével egyidejűleg hatályát vesztette a kereskedelmi szálláshelyek és a fizető vendéglátóhelyek osztályba sorolásáról, valamint a falusi szálláshelyek minősítéséről szóló 45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelet, illetve a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról szóló 110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet is.

Az új rendelet nem tesz különbséget a korábbi magánszállásadói (falusi és fizetővendéglátó szállásadás), valamint kereskedelemi jellegű szállásadói tevékenység között, mivel a magánszemélyek által nyújtott szálláshely-szolgáltatás is üzletszerű tevékenységnek minősül elsődleges vagy kiegészítő jövedelemszerzési forrásként.

Az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága összefoglaló tájékoztatót készített az új rendelet alkalmazásának megkönnyítése érdekében.

A tájékoztató itt tölthető le.
A kormányrendelet szövege itt tölthető le.