Tisza-tó Napja

Tavaly, a Tisza-tavi Konferencián, a Tisza-tó harmincadik születésnapján határozták meg, hogy a felnőtt korú tavat ezentúl minden május 14-én megünnepli a térség lakossága és szakmai szervezetei. A Tisza-tó Napjára sok érdekes programmal készülnek a Tisza-tónál, a vendéglátó szervezetek és a vendégmarasztaló szállások. Lesz tavaszi nagytakarítás, ismereterjesztő vetélkedő sorozat diákoknak, lakossági fórum és május 14-én egy … “Tisza-tó Napja” bővebben

Tavaly, a Tisza-tavi Konferencián, a Tisza-tó harmincadik születésnapján határozták meg, hogy a felnőtt korú tavat ezentúl minden május 14-én megünnepli a térség lakossága és szakmai szervezetei.

A Tisza-tó Napjára sok érdekes programmal készülnek a Tisza-tónál, a vendéglátó szervezetek és a vendégmarasztaló szállások. Lesz tavaszi nagytakarítás, ismereterjesztő vetélkedő sorozat diákoknak, lakossági fórum és május 14-én egy nagy Tisza-tó körüli Vízszintavató váltófutás, amelyhez minden érdeklődő bátran csatlakozhat, aki Tisza-tó szépségeit egy kis sporttal kiegészítve kívánja megismerni.

A program részeként május 14-én, a Tisza-tó napján Kerekasztal Fórumra kerül sor, melyen hat Tisza-tavi szakterület: horgászat, területfejlesztés, természetvédelem, vízügy, vízirendészet és turizmus szakemberei vesznek részt, célul kitűzve a Tisza-tavi térség fejlődésének megvitatását, a szakmai ajánlások megvalósulásának vizsgálatát, és a szakterületek közti eszmecserét.

Majd május 15-én a lakosság és az érdeklődők kérdéseire válaszolnak Poroszlón egy Lakossági Fórum keretében, melynek témáihoz, előadóihoz kérdéseket, véleményeket előzetesen is, írásban lehet eljuttatni április 1-től minden Polgármesteri Hivatalban elhelyezett Tisza-tó Napja gyűjtőládájába, vagy email formájában a tiszatonapja@itthon.hu címre.

2009. május 14-15. – Kisköre, Abádszalók, Poroszló

További információ:
Molnár Anita igazgató 30/250-40-15, rmitiszato@itthon.hu
tiszatonapja@itthon.hu
www.tiszatoinfo.hu