Szálloda Pekingben a Tiltott Város szomszédságában

A pekingi Tiltott Város, a kínai császárok egykori otthona különleges, misztikus hely, amely sok titkot rejt. Van egy szálloda, amely e rendkívüli hely szomszédságában épp elhelyezkedése miatt ugyancsak különleges érzést nyújt vendégeinek. Ma ellátogathatnak velünk a Tiltott Városhoz legközelebbi szállodába, amelynek neve: The Emperor Beijing. A szálloda a Tiltott Várost védő csatorna keleti részének partján … “Szálloda Pekingben a Tiltott Város szomszédságában” bővebben

A pekingi Tiltott Város, a kínai császárok egykori otthona különleges, misztikus hely, amely sok titkot rejt. Van egy szálloda, amely e rendkívüli hely szomszédságában épp elhelyezkedése miatt ugyancsak különleges érzést nyújt vendégeinek. Ma ellátogathatnak velünk a Tiltott Városhoz legközelebbi szállodába, amelynek neve: The Emperor Beijing.

A szálloda a Tiltott Várost védő csatorna keleti részének partján fekszik. Itt reggel Tiltott Városban, a Jinshan hegyben és a Beihai park szépségében gyönyörködhetünk, este a tetőteraszon fürdőzhetünk, és körbenézve láthatjuk, amint a császári palota közelében a régi utcákban a lenyugvó nap fényében idősek sétálnak madárkalitkáikkal a kezükben, a gyermekek pedig önfeledten szaladgálnak. Liu Shaojun, a szálloda alapítója egyben a szálloda igazgatótanácsának elnöke tudósítónknak elmondta, hogy azért választotta ezt a helyet, mert egyedül innen látható jól a Tiltott Város.

„Szerintem pontosan itt van egy kis csendes terület a város központjában. A Tiltott Város ugyanaz a palota, mint 700 évvel ezelőtt, ha pedig megfordul az ember, láthatja a Wangfujing sétáló utcában álló modern épületeket. A különböző korok építészeti alkotásai jól megférnek egymás mellett.”

Liu Shaojun, a szálloda vezetője elmondta, hogy a szálloda átépítését a neves német Graft nevű cég tervezte, megtartották az eredeti téglafalat és az épület tetejét, a szálloda belseje és belső szerkezete pedig modern, megfelel a nemzetközi igényeknek. Liu igazgató így folytatta:

„Amikor a vendégeink megérkeznek és bejönnek, elcsodálkoznak. Ez valójában egy nagyon modern és nagyon divatos hely lett. Megkerestük és megtaláltuk a közös pontokat a kelet és a nyugat között, a régi, hagyományos Kína és a modern Kína között.”

A szállodában az 55 szoba az 55 kínai császárral hozható összefüggésbe. Az ajtókártyával szobát kereső külföldi vendégek először zavarban vannak, mert a kártyán nincs szám, csak a császár arcképe. Amikor a vendég távozik a szállodából, akkor ajándékba kapja a császár arcképének lenyomatát. A külsőségeken kívül Liu igazgató szerint a szolgálásokon keresztül is bemutatják a kínai hagyományos kultúrát. Egy apróság:

„Például minden vendégünk, amikor elfoglalja a szobáját, megmondjuk, hogy az első telefonhívás – bárhova szóljon is – első három perce ingyenes. Magyarázatként elmondjuk neki, hogy mivel mi kínaiak, bárhova utazunk, a megérkezés után először szeretjük megnyugtatni a családunkat, a hozzátartozóinkat, ezért ennek a telefonhívásnak ingyenesnek kell lennie.

A The Emperor Beijing szálloda megnyitása óta eddig alig egy év telt el, de a világ különböző részeiből érkezett vendégektől sok elismerést, dicséretet kapott.
(China Radio International)