Sofitel Hotel Budapest nevet változtatott

Nevet változtatott a budapesti, Accor szállodalánchoz tartozó Sofitel. A szálloda új neve Sofitel Budapest Chain Bridge lett.

A névváltoztatást a menedzsment azzal indokolja, hogy a világturizmusban jóval gyorsabban változnak a trendek, mint korábban, ők pedig a piaci igényeket szeretnék követni az új név bevezetésével. Hagyomány, hogy a világ többi Sofitel szállodájában is igyekeznek olyan nevet választani, mely utal a legismertebb helyi nevezetességekre. Bár Budapest rendkívül gazdag turistacsalogató látványosságokban, a szállodához is köthető legjellemzőbbet szerették volna kiválasztani.
A Sofitel Budapest választása – a Lánchíd közelségének köszönhetően, illetve a szálloda lenyűgöző Dunai panorámájára utalva – a Chain Bridge (Lánchíd) névre esett. A névváltoztatás célja, hogy a szálloda egyedi vonzereje és a város nevezetessége ezáltal fókuszba.

A Chain Bridge név elsősorban a külföldi vendégek számára közvetít üzenetet azáltal, hogy városunk egyik legimpozánsabb látványosságára hívja fel figyelmüket. Ebből a megfontolásból nem is fordítják le a nevet magyarra, mostantól egységesen, angolul használják majd kommunikációjuk minden területén, ezzel igyekszenek felhívni a figyelmet fővárosunk gyöngyszemére.
(mfor)