Sikeres volt a Főszezon belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze

25 000 látogató ismerkedhetett a hazai turisztikai látnivalókkal, szálláskínálattal és programokkal. először mutatkoztak be a falusi vendéglátók és kézműves élelmiszer-termelők az ország minden tájáról.

Idén szeptemberben látogatórekordot döntött a Főszezon belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze, amely idén harmadik alkalommal mutatta be Magyarország szinte teljes turisztikai kínálatát Budapest szívében, a WestEnd Millennium tetőkertjén.

A kiállítást szeptember 18-án, pénteken – az eddigi hagyományokhoz hűen – ünnepélyes keretek között nyitotta meg dr. Ujhelyi István, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke, dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója és Galisz Tamás, a G-mentor Kft. ügyvezetője, a kiállítás szervezője.

A remek időjárásban a mintegy 25 000 látogató ismerkedhetett a hazai turisztikai látnivalókkal, szálláskínálattal és programokkal. A „Falu a város felett” szlogen jegyében a kiállításon – a szokásos standok helyett – csinos faházak idézték fel a vidék hangulatát, s külön „utcában” először mutatkoztak be a falusi vendéglátók és kézműves élelmiszer-termelők az ország minden tájáról. A népi hagyományok bemutatását néptáncosok szereplése is színesítette.

A Kulturális Turizmus Évében a rendezvény díszvendége természetesen Pécs és az Európa kulturális fővárosa 2010 programsorozat volt. A kicsiknek hihetetlen élményt jelentett az Ökotér sátra, ahol a környezettudatos gondolkodás volt a fő tematika. A Főszezon kiállítás a belföldi turizmus meghatározó fórumává vált, ahol a látogatók minden évben számos új lehetőséggel ismerkedhetnek meg, és kiváló ötleteket kaphatnak a szabadidejük itthoni – otthonos – eltöltéséhez.
Forrás: turizmusonline