Nyitnak a balatoni kempingek, növekedett az előfoglalások száma

A balatoni kempinglánc tulajdonos Balatontourist Zrt. sorra nyíló egységeiben a válság ellenére 7-8 százalékkal nőtt az előfoglalások száma, ugyanakkor az előleg befizetések elmaradtak a tavalyi évhez képest – közölte Polgár Tibor, a SCD Csoport érdekeltségébe tartozó társaság vezérigazgatója. A Balatontourist 17 kempingjének forgalma az utóbbi években évi 5-6 százalékkal nőtt, a belföldi turisták száma évi … “Nyitnak a balatoni kempingek, növekedett az előfoglalások száma” bővebben

A balatoni kempinglánc tulajdonos Balatontourist Zrt. sorra nyíló egységeiben a válság ellenére 7-8 százalékkal nőtt az előfoglalások száma, ugyanakkor az előleg befizetések elmaradtak a tavalyi évhez képest – közölte Polgár Tibor, a SCD Csoport érdekeltségébe tartozó társaság vezérigazgatója.

A Balatontourist 17 kempingjének forgalma az utóbbi években évi 5-6 százalékkal nőtt, a belföldi turisták száma évi 15-20 százalékkal emelkedett, míg a külföldieké összességében csökkent. A külföldiek közül az elmúlt években az osztrákok, csehek és szlovákok érdeklődése nőtt a balatoni kempingek iránt, amit az idén várhatóan tovább fokoz az euró-forint, számukra kedvező átváltási árfolyama.

A Balatontourist kempingjei közül áprilisi közepén nyitott a balatonfüredi, április végén a siófoki, majd május elejétől sorra a többi is megkezdi a szolgáltatást.

Polgár Tibor az idei szezonnal kapcsolatban azt mondta: a válság miatt elégedettek lennének, ha a tavalyi év forgalmát sikerülne megismételni, vagy egy kicsit felülmúlni. Hozzátette, hogy igen sok múlik az időjáráson is.
(MTI)