Nemzeti Vágta: bácsalmási győzelemmel

A bácsalmási Németh Sándor nyerte meg a II. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén hétfőn. A háromnapos országimázs-fesztiválra idén is több mint százezren voltak kíváncsiak. A hétfő esti döntőbe 6 lovas jutott be: Debrecen, Nyíregyháza, Esztergom, Bácsalmás, Litér és Szeged versenyzője. Az izgalmas küzdelemben végül a Bácsalmás városát képviselő Németh Sándor vágtatott át a célvonalon … “Nemzeti Vágta: bácsalmási győzelemmel” bővebben

A bácsalmási Németh Sándor nyerte meg a II. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén hétfőn. A háromnapos országimázs-fesztiválra idén is több mint százezren voltak kíváncsiak. A hétfő esti döntőbe 6 lovas jutott be: Debrecen, Nyíregyháza, Esztergom, Bácsalmás, Litér és Szeged versenyzője. Az izgalmas küzdelemben végül a Bácsalmás városát képviselő Németh Sándor vágtatott át a célvonalon National Face nyergében és vihette haza településének a 30 millió forintos fődíjat. A döntőben második helyen a Nyíregyházát képviselő Suták Vanda, harmadik helyen az Esztergom nevében vágtázó Dömötör Ferenc végzett.

települések versenye mellett más küzdelmeknek is helyet adott a Hősök tere: a gyermekeknek rendezett Kishuszár Vágtán Szeged diadalmaskodott, míg a Jótékonysági sztárfutamon Stohl András lett a győztes.

Az előző napok esőzései után hétfőn jó idő fogadta a kilátogatókat, így ezen a napon még többen voltak kíváncsiak a vágtára benevezett lovasok viadalára és a történelmi lovasgála látnivalóira. Nagy sikert aratott a Vágta Korzó, ahol mind a kilencven település megmutatta, miért érdemes ellátogatni hozzájuk, és hogy mivel járultak hozzá Magyarország kulturális életének gazdagításához. Az ’56-osok terén felállított Országkonyhában mindenki megkóstolhatta, milyen is az alföldi, a felföldi, a dunántúli vagy az erdélyi ízvilág.

Az eseményre 245 ló érkezett, a pályához pedig 62 kamionnyi speciális homokot szállítottak. A Hősök terén megrendezett műsoroknak több mint 300 fellépője volt. Az eseményre kilencvenen neveztek, ebből 86-an tudtak starthoz állni. Az idei Nemzeti Vágtának idén 9 határon túli magyar település is a vendége volt.
(MTI)