Nem indulnak repülőgépek a Ferihegyi 2-es terminálról

Nem indulnak repülőgépek a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljáról, miután összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője. Hozzátette, hogy a 2A terminálon óriási a zsúfoltság, a jegyellenőrzést átmenetileg leállították, mivel több utas nem fér be a tranzitba. A … “Nem indulnak repülőgépek a Ferihegyi 2-es terminálról” bővebben

Nem indulnak repülőgépek a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljáról, miután összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője. Hozzátette, hogy a 2A terminálon óriási a zsúfoltság, a jegyellenőrzést átmenetileg leállították, mivel több utas nem fér be a tranzitba. A bent lévő utasok mindegyikének újra ellenőrzik a dokumentumait.

Hardy Mihály elmondta: a Damaszkuszból érkező gép utasai keveredtek össze schengeni utasokkal, emiatt kellett lezárni a repteret. A 2B terminálon – ahonnan a nem schengeni forgalom indul – már újraindították a jegyellenőrzést, nagyobb fennakadás várható azonban a schengeni forgalomban. A járatok egy része várhatóan egészen délutánig csak késve indul, törölni azonban egyet sem kell, és az érkező járatokat sem érinti a probléma.

A Malév összes reggeli járata, a brüsszelit kivéve, késve indul – mondta el Hegedűs Ádám, a légitársaság megbízott kommunikációs vezetője az MTI-nek. Hozzátette: várhatóan mind a 18 járat késik, fel kell készülni jelentősebb, akár kétórás csúszásra is. A technikai probléma a légitársaság déli órákban induló járatait is érinti, várhatóan csak a nap végére állhat helyre a menetrend szerinti közeledés.
(MTI)