Négycsillagos hotel épül a Zala megyei Gelsén

Európai uniós támogatással négycsillagos szálloda épül a Zala megyei Gelsén, a tavaly átadott termálfürdőhöz kapcsolódó fejlesztésként – tájékoztatta a település polgármestere, Rácz József  az MTI-t. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település, amely 1,3 milliárdos teljes költségvetéssel számol. A fennmaradó költség egy részét fejlesztési … “Négycsillagos hotel épül a Zala megyei Gelsén” bővebben

Európai uniós támogatással négycsillagos szálloda épül a Zala megyei Gelsén, a tavaly átadott termálfürdőhöz kapcsolódó fejlesztésként – tájékoztatta a település polgármestere, Rácz József  az MTI-t.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település, amely 1,3 milliárdos teljes költségvetéssel számol. A fennmaradó költség egy részét fejlesztési hitelből fedezik, másik részét egy hazai, szállodaipari befektető állja, amellyel már előrehaladott tárgyalások folynak – részletezte Rácz József (SZDSZ).

A jogerős építési engedély már megvan a beruházáshoz, amelynek keretében 73 szobát és négy apartmant építenek az önkormányzat korábban közművesített területén. A szálloda közvetlenül a tavaly átadott termálfürdő mellé épül, szerves egységet alkotva vele.

A polgármester úgy látja, hogy a megvalósíthatósági tanulmány, a piackutatás és a megtérülési mutatók alapján sikeresnek kell lennie a fejlesztésnek, ami a fürdő köré épülő szolgáltatások bővítését is jelenti. A hotel alapkövét várhatóan a nyár végén rakják le, átadását 2010 decemberére tervezik.

Gelsén a múlt év elején nyílt meg az 1,2 milliárd forintot meghaladó befektetéssel épült termálfürdő. A Nagykanizsától 20 kilométerre fekvő település első turisztikai beruházásához 500 millió forintos kamattámogatott hitelt vettek igénybe, a fennmaradó összeget jórészt közel 10 éves önkormányzati tartalékképzés révén biztosították.
(MTI Eco)