Magyarországot első helyen a Forbes Magazin turista ajánlatai között

Magyarországot ajánlja első helyen az amerikai Forbes Magazin a legkedvezőbb ár/érték arány alapján felállított listájában. Az amerikai Forbes Magazin rangsorolta azokat az országokat, amelyek a legkedvezőbb ár/érték arányt kínálják a jelenlegi gazdasági válságban az amerikai utazóknak, így azokat mindenképpen érdemes felkeresni. A rangsorolás alapját az a két információ adja, hogy mennyit erősödött az amerikai dollár … “Magyarországot első helyen a Forbes Magazin turista ajánlatai között” bővebben

Magyarországot ajánlja első helyen az amerikai Forbes Magazin a legkedvezőbb ár/érték arány alapján felállított listájában.

Az amerikai Forbes Magazin rangsorolta azokat az országokat, amelyek a legkedvezőbb ár/érték arányt kínálják a jelenlegi gazdasági válságban az amerikai utazóknak, így azokat mindenképpen érdemes felkeresni. A rangsorolás alapját az a két információ adja, hogy mennyit erősödött az amerikai dollár az adott ország valutájához képest tavaly nyár óta, illetve, hogy milyen árfekvésben lehet repülőjegyet vásárolni az odajutáshoz.

Először összegyűjtötték azt a 28 országot, amelyeknek a valutájához képest az amerikai dollár több mint 15%-ot erősödött az elmúlt évben. Ezt követően megvizsgálták azt is, hogy hova lehet a legolcsóbban eljutni repülőgéppel.

Az így felállított 15-ös rangsort Magyarország vezeti! A 2. Svédország, a 3. Lengyelország lett. Románia a 11. helyre, Csehország pedig a 13. helyre került. Svédország 2. helye világossá teszi, hogy nem abszolút olcsóságról, hanem arányokról van szó. “Top on our list is Hungary, buoyed both by airfares in the $590 range and a currency that the dollar has gained 30% on over the past year.” – olvasható az írásban, amely teljes terjedelmében az alábbi linkre kattintva érhető el: http://www.forbes.com/2009/05/15/cheap-travel-recession-lifestyle-travel-cheap-countries.html

Az amerikai utazóknál a nehéz gazdasági helyzetben egyre fontosabb szerepet játszik az utazások ára. Erre reagálva a CEE (Central European Experience), a cseh-lengyel-magyar-német-osztrák-szlovák turisztikai hivatalok marketingcsoportosulása, a patinás New York-i Bryant Park Hotelbe hívta a szakmai magazinok, a közönséglapok és internetes portálok utazási mellékleteinek szerkesztőit, hogy Közép-Európát érdekes, még felfedezetlen és egyúttal nagyon is megengedhető árú desztinációként pozícionálja. Az egyes országok képviselői bemutatták, hogy napi 100 dollárba mennyi minden belefér, ha az utazók a kevésbé ismert, sokszor ingyenes szolgáltatásokat veszik igénybe, háromcsillagos szállodában szállnak meg és a helybéliek által kedvelt helyeken étkeznek.

Az eseményen Gömöri Péter, a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselője magyarországi példaként egy olyan komplett csomagot említett, – szállás, ellátás, kulturális és szabadidős programmal – ami mindössze fejenként 99.35 dollárba kerül.

A Forbes Média Birodalom
A ma már szerteágazó médiabirodalom zászlóshajóját, a Forbes Magazint, 1917-ben alapította Bruce Charles Forbes, a Hearst-újságok egyik pénzügyi elemzője, a társával, Walter Drey-jel. A cégben mindkét fia szerepet vállalt és a magazinból, ami elsősorban listái révén vált világhírűvé, apránként az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb és legszerteágazóbb média konglomerátuma alakult ki, majd Ázsiára is kiterjedt, illetve különböző életmód-szeletekre koncentrálva utazási-, autós-, befektetési- és ingatlanforgalmazási speciális kiadványokkal jelent meg a piacon. 1996-ban létrehozták a forbes.com-ot, a magazin internetes változatát.

A Magazin 950 ezer példányban jelenik meg és elérése 5.3 millió körül van. Az olvasóközönség demográfiája minden hirdető „álomlistája”: az USA és az egész világ legbefolyásosabb üzleti-, politikai- és pénzügyi elitje az olvasóközönsége.
(itthon.hu)