Luxusszállodák épülnek Horvátországban

Az idegenforgalom fejlesztése jegyében gyarapodnak a luxusszállodák Horvátországban: megnyílt az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodája, megújul Dubrovnik legnagyobb hotelje és Splitben 1200 ággyal bővül a szállodai férőhelyek száma. Az elmúlt években a horvát idegenforgalmi fejlesztések egyik kiemelt területe lett a magas színvonalú szállodák fejlesztése. Ennek megfelelően számos alacsonyabb kategóriájú hotelt újítottak fel és nyitottak meg a … “Luxusszállodák épülnek Horvátországban” bővebben

Az idegenforgalom fejlesztése jegyében gyarapodnak a luxusszállodák Horvátországban: megnyílt az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodája, megújul Dubrovnik legnagyobb hotelje és Splitben 1200 ággyal bővül a szállodai férőhelyek száma. Az elmúlt években a horvát idegenforgalmi fejlesztések egyik kiemelt területe lett a magas színvonalú szállodák fejlesztése.

Ennek megfelelően számos alacsonyabb kategóriájú hotelt újítottak fel és nyitottak meg a korábbinál több csillaggal, és sorra épülnek új, luxuskategóriába sorolható és egész évben nyitva tartó szálláshelyek.
Március közepén adták át Rovinjban az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodáját, a Monte Mulinit, amely kiemelkedő gasztronómiai “élményeket” is kínál. Honlapja szerint a horvát tulajdonú Maistra társaság 27 millió euróból építette meg a londoni Wimberly Allison Tong & Goo tervezőiroda által megálmodott hotelt, amelyben 107 szobát és 10 apartmant alakítottak ki.

Dubrovnikban májustól várja a vendégeket a négycsillagos Valamar Lacroma Resort, amelyet a város legnagyobb kongresszusi szállodájaként határoztak meg. A zágrábi székhelyű Valamar cégcsoport 22 szállodát üzemeltet az országban, az új dél-dalmáciai hotelt 250 millió kuna (mintegy 10 milliárd forint) beruházással építette meg. A több mint 800 ágyas komplexumban ezer fő befogadására alkalmas kongresszusi termet és további hét kisebbet is kialakítottak. A fürdőzésre vágyóknak ezer négyzetmétert is meghaladó területű wellnes-részleget építettek – derül ki a szálloda internetes oldaláról.

Közép-Dalmáciában ugyancsak egyszerre folynak felújítások és új építkezések, Splitben például az idén négy új vagy kibővített hotelt adnak át, amelyek révén 1200 ággyal gyarapodik a tengerparti város szálláshely-kapacitása. A Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatása szerint hamarosan átadják az ötcsillagos, 500 ágyas Hotel Marjant, valamint a négycsillagos, 543 férőhelyes Hotel Splitet.

Mindezek mellett a háromcsillagos Consul férőhelyeit is duplájára, 74 ágyasra bővítették, és még egy 60 ágyas szálloda is épül a világörökségként számon tartott Diocletianus-palota közelében. Néhány kilométerre Splittől, Solinban szintén ötcsillagos szállodafejlesztés részeként nyílik meg az idei turisztikai szezonra a 91 szobás Hotel President.
(mti)