Kínai luxusparadicsomok: ismeretlen városok lehetnek az új luxusközpontok

A Kínában piacot kereső külföldi márkák jól teszik, ha ismeretlen városokat céloznak meg. A felmérések szerint a tehetős réteg ugyanis a luxusközpontnak számító Sanghajon és Pekingen kívül él. A Hurun Reportban közzétett felmérés szerint a leggazdagabb kínaiak már nem a korábban centrumoknak számító városokban: Pekingben, Sanghajban és Guangzhouban élnek – jelenti az AFP. A legfrissebb … “Kínai luxusparadicsomok: ismeretlen városok lehetnek az új luxusközpontok” bővebben

A Kínában piacot kereső külföldi márkák jól teszik, ha ismeretlen városokat céloznak meg. A felmérések szerint a tehetős réteg ugyanis a luxusközpontnak számító Sanghajon és Pekingen kívül él.

A Hurun Reportban közzétett felmérés szerint a leggazdagabb kínaiak már nem a korábban centrumoknak számító városokban: Pekingben, Sanghajban és Guangzhouban élnek – jelenti az AFP. A legfrissebb adatok szerint jelenleg 825 ezren rendelkeznek 1,47 millió dollárnál nagyobb jövedelemmel, ennek a rétegnek pedig több mint fele kisebb, kevésbé ismert városokban telepedett le.

Rupert Hoogewerf, a Hurun kiadója úgy nyilatkozott: szemmel látható a trend, miszerint a luxusmárkák mostanra a kisebb városokat célozzák meg. Ezt a tendenciát támasztja alá a McKinsey elemzése is: a vállalat nemrég arra figyelmeztette a külföldi cégeket, hogy nem koncentrálják figyelmüket Pekingre és Sanghajra.

A cég jelentése leszögezte: Pekingben a luxusmárkák sokszor több üzlettel is jelen vannak, de alulreprezentáltak az olyan városok, mint Chengdu és Wenzhou. Holott – írja a McKinsey – az itt található háztartások vagyona detroiti vagy atlantai mércével mérhető.
(VG)