Kínában a világ termálfürdő városai

November második hetében, a Shanghai közelében fekvő Nanjing városában került megrendezésre a világ termálfürdő városainak találkozója, Jiangsu tartomány és a Kínai Turisztikai Hivatal közös szervezésében. A szakmai fórumon több mint 300 gyógyturizmusban dolgozó kínai szakember és döntéshozó vett részt, valamint az eseményen több kontinens is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Az Európai Gyógyfürdő Szövetség (ESPA) felkérésére … “Kínában a világ termálfürdő városai” bővebben

November második hetében, a Shanghai közelében fekvő Nanjing városában került megrendezésre a világ termálfürdő városainak találkozója, Jiangsu tartomány és a Kínai Turisztikai Hivatal közös szervezésében. A szakmai fórumon több mint 300 gyógyturizmusban dolgozó kínai szakember és döntéshozó vett részt, valamint az eseményen több kontinens is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Az Európai Gyógyfürdő Szövetség (ESPA) felkérésére a rendezvényen Mezősi Csilla, a Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai tanácsadója, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME) alelnöke és az ESPA elnökségi tagja „Magyarország mint az európai fürdőkultúra egyik legérdekesebb, nagy tradíciókkal rendelkező országa” címmel tartott prezentációt. A fórumon jelen volt több ország diplomáciai képviseletében Nagy Simon Valentin úr is, a shanghai-i Magyar Konzulátus gazdasági területért és az EXPO 2010 szervezéséért felelős munkatársa.

Az eseményen nagy sikert aratott, hogy Kínában, a szakterület fő döntéshozói Baden-Baden mellett megismerkedhettek más híres európai fürdőkultúrával rendelkező helyszínekkel is, mint pl. Budapest és Hévíz.

A rendezvénynek az is célja volt, hogy a világ legjelentősebb termálfürdő városait egy szervezetben tömörítse, és nemzetközi szinten képviselje.
itthon.hu