Kempingturizmus: egyre népszerűbb a kempingezés

Míg jó előjelnek számít a kempingturizmus iránti növekvő érdeklődés, addig a balatoni szállodaüzemeltetőknek alapos okuk van a borúlátásra, többek között a konferenciaturizmus is jelentősen visszaesett. A valójában április végétől lendületet vevő előfoglalások a kempinghálózat foglalásainak negyedét-ötödét teszik ki. A Balatontourist 17 kempingjének forgalma az utóbbi években évi 5-6 százalékkal nőtt, aminek a fő mozgatórugója az … “Kempingturizmus: egyre népszerűbb a kempingezés” bővebben

Míg jó előjelnek számít a kempingturizmus iránti növekvő érdeklődés, addig a balatoni szállodaüzemeltetőknek alapos okuk van a borúlátásra, többek között a konferenciaturizmus is jelentősen visszaesett. A valójában április végétől lendületet vevő előfoglalások a kempinghálózat foglalásainak negyedét-ötödét teszik ki.

A Balatontourist 17 kempingjének forgalma az utóbbi években évi 5-6 százalékkal nőtt, aminek a fő mozgatórugója az üdülési csekk volt. A belföldi turisták száma évi 15-20 százalékkal emelkedett, míg a külföldieké összességében csökkent. A tendencia azt mutatja, hogy a kempingezést korábban nemigen kedvelő népnek számító magyarok is egyre inkább rájönnek: ez egy életforma, ami nemcsak sátrazást, hanem kényelmes körülményeket, vízközelséget és szabadságot is jelent.

A külföldiek közül az elmúlt években az osztrákok, csehek és szlovákok érdeklődése nőtt a balatoni kempingek iránt, amit az idén várhatóan tovább fokoz az euró-forint számukra kedvező átváltási árfolyama.

A Balatontourist kempingjei közül április közepén nyitott a balatonfüredi, április végén pedig a siófoki, majd május elejétől sorra a többi is megkezdte a szolgáltatást.
(fn)