Kátyu-turizmus Romániában

A nagyon gödrös romániai utakon turisztikai programként szekerezést lehetne szervezni, jelentette ki Elena Udrea turisztikai miniszter egy tegnap esti tévéműsorban. Szerinte ezt el lehetne adni helyi egzotikumként, mert például Németországban nincs ilyen. A miniszter többek között elismerte, jelentős gondok vannak a helység- és turistajelzésekkel is, reményei szerint ezek 2010-ig megoldódnak, addig is szerinte a hagyományos … “Kátyu-turizmus Romániában” bővebben

A nagyon gödrös romániai utakon turisztikai programként szekerezést lehetne szervezni, jelentette ki Elena Udrea turisztikai miniszter egy tegnap esti tévéműsorban. Szerinte ezt el lehetne adni helyi egzotikumként, mert például Németországban nincs ilyen.

A miniszter többek között elismerte, jelentős gondok vannak a helység- és turistajelzésekkel is, reményei szerint ezek 2010-ig megoldódnak, addig is szerinte a hagyományos román termékeket, élelmiszereket kell népszerűsíteni.

Udrea úgy becsülte, tárcájának eddigi tevékenysége nyomán többmillió eurós bevétel keletkezett, például a tengerparton és Bukovinában, ahol tíz, illetve huszonötezer turista fordult meg a húsvéti ünnepek alatt. Azt is elárulta, hogy a Bukovinát népszerűsítő klip ingyen készült.
(manna.ro/realitatea.net)