Húsz százalékos kártalanítás az 5 kontinens Utazási Iroda utasainak

A befizetett részvételi díjuk mintegy 20 százaléka körüli kártalanítására számíthatnak a június 17-én hivatalból törölt 5 kontinens Utazási Iroda ügyfelei – közölte a QBE Magyarországi Fióktelepének értékesítési igazgatója. A végleges és pontos szám még nem tudható, mert a beérkezett mintegy 650 bejelentés jogosságát jelenleg is ellenőrzik, és a cég hiánypótlást kért néhány utastól, valamint az … “Húsz százalékos kártalanítás az 5 kontinens Utazási Iroda utasainak” bővebben

A befizetett részvételi díjuk mintegy 20 százaléka körüli kártalanítására számíthatnak a június 17-én hivatalból törölt 5 kontinens Utazási Iroda ügyfelei – közölte a QBE Magyarországi Fióktelepének értékesítési igazgatója. A végleges és pontos szám még nem tudható, mert a beérkezett mintegy 650 bejelentés jogosságát jelenleg is ellenőrzik, és a cég hiánypótlást kért néhány utastól, valamint az 5 Kontinens 5-let az Utazáshoz Utazási Ügynökségtől is. Az iroda 40 milliós vagyoni biztosítékából eddig csaknem 3,11 millió forintot fizettek ki a fizetésképtelenség időpontjában külföldön tartózkodó utasok költségeinek hazaindulásig történő fedezésére, illetve néhány visszaúti repülőjegyre. A biztosító várhatóan augusztusban kezdi meg a jogos károk kifizetését.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal június 17-én törölte az 5 Kontinens Utazási Irodát a nyilvántartásból. A hivatal akkor arról tájékoztatta akkor az MTI-t, hogy jogszabálysértés miatt törölték az utazási irodát.
(MTI)