Hatalmas kedvezmények a hazai szállodákban

Január óta átlagosan 15-20 százalékkal kevesebb vendég érkezik a hazai szálláshelyekre, s ez jelentős árcsökkentésre kényszeríti az üzemeltetőket. A szakemberek szerint a magyar szállodák átlagos szobaára (ARR) 10-20 százalékkal marad el a tavalyitól. A szereplők úgy látják, kénytelenek versenybe szállni, de az árcsökkentés hosszú távon a fenmaradást veszélyezteti. A szállodák már az év első három … “Hatalmas kedvezmények a hazai szállodákban” bővebben

Január óta átlagosan 15-20 százalékkal kevesebb vendég érkezik a hazai szálláshelyekre, s ez jelentős árcsökkentésre kényszeríti az üzemeltetőket.

A szakemberek szerint a magyar szállodák átlagos szobaára (ARR) 10-20 százalékkal marad el a tavalyitól. A szereplők úgy látják, kénytelenek versenybe szállni, de az árcsökkentés hosszú távon a fenmaradást veszélyezteti.

A szállodák már az év első három hónapjában 12 százalékkal kevesebb, 40 milliárd forint bruttó árbevételt könyveltek el tavalyhoz képest. „A gazdasági krízis mellett a turizmus is válságidőszakot él át” – summázták röviden az ágazat helyzetét a Budapest Summer Adventure akciót ismertető tegnapi sajtótájékoztatón a szakértők.

A nyári és az őszi forgalmat célzó kampányra összesen 140 millió forint jött össze, ez a tervek szerint elég lesz arra, hogy valamelyest kompenzálja a vendégszám csökkenését.
(VG)