Felszállt az első kínai Airbus

Ma délelőtt történelmi esemény színhelye volt a kínai Tiencsin: 10 óra 42 perckor felszállt az ott készített első Airbus A320-as repülőgép, majd négy perccel három óra előtt sikeresen földet ért ugyanott. Az európai repülőgépgyártó főnökei – válaszul a kétkedőknek – azonnal leszögezték, hogy ugyanolyan jó minőségű termék ez, mintha Hamburgban vagy Toulouse-ban készült volna. Az … “Felszállt az első kínai Airbus” bővebben

Ma délelőtt történelmi esemény színhelye volt a kínai Tiencsin: 10 óra 42 perckor felszállt az ott készített első Airbus A320-as repülőgép, majd négy perccel három óra előtt sikeresen földet ért ugyanott.

Az európai repülőgépgyártó főnökei – válaszul a kétkedőknek – azonnal leszögezték, hogy ugyanolyan jó minőségű termék ez, mintha Hamburgban vagy Toulouse-ban készült volna.

Az első jármű a kínai Dragon Aviation Leasing tulajdonába kerül júniustól és a Sichuan Airlines járatain teljesít szolgálatot. A kínai légitársaságok és lízingcégek eddig 700 Airbust rendeltek, ezek többsége a nálunk is ismert A320-as családból való típus.

Idén összesen 11 ilyen repülőgépet akarnak átadni Tiencsinben, a gyárban 2011-re havi négyre emelik a kibocsátást.

Az európai gyártó konzorcium eddig 6300 darab A320-as adott el, ebből 3800-at már átadtak közel 300 vevőnek.
(vg)