Európai városokban a legjobb élni

Az idén is európai városok vezetik a Mercer tanácsadó cég által összeállított világranglistát az életminőség alapján. A rangsort a másodikról első helyre felugró Bécs vezeti, letaszítva helyéről a korábban éllovasnak számító Zürichet. Az európai dominancia azonban nemcsak a dobogós helyekre jellemző, hiszen az első tíz közül hét település található az öreg kontinensen, ezen belül is … “Európai városokban a legjobb élni” bővebben

Az idén is európai városok vezetik a Mercer tanácsadó cég által összeállított világranglistát az életminőség alapján. A rangsort a másodikról első helyre felugró Bécs vezeti, letaszítva helyéről a korábban éllovasnak számító Zürichet.
Az európai dominancia azonban nemcsak a dobogós helyekre jellemző, hiszen az első tíz közül hét település található az öreg kontinensen, ezen belül is Svájcban és Németországban. A német városok egyébként az életminőség mellett az infrastruktúra szerinti rangsorban is nagyon jól teljesítettek, Münchennel a második, Düsseldorffal a hatodik és Frankfurttal a nyolcadik helyen, amelyet egyébként utóbbi Londonnal holtversenyben kapott meg.

A kelet- és közép-európai régió nagyvárosai tekintetében szintén javulásról számol be a tanulmány, különös tekintettel a 2004-ben uniós taggá váló országok esetében. Ez azonban mégsem volt elég ahhoz, hogy legalább egy bejusson az első ötvenbe: a térségben legjobbnak minősített Prága is csupán a 71. helyre jutott fel.
(VG)