Egymilliárd euró a spanyol idegenforgalomnak

A spanyol kormány pénteken több mint egymilliárd eurós támogatást hagyott jóvá az idegenforgalom élénkítésére, mivel ezt az egész spanyol gazdaság szempontjából kulcsfontosságúnak ítéli. A turizmus termeli a spanyol hazai össztermék 11 százalékát, és kétmillió embernek ad munkát. Az 1,03 milliárd eurós támogatásból 500 millió euró egy hitelvonal, amelyből idegenforgalmi vállalkozások fejleszthetik tevékenységüket. Mintegy 170 millió … “Egymilliárd euró a spanyol idegenforgalomnak” bővebben

A spanyol kormány pénteken több mint egymilliárd eurós támogatást hagyott jóvá az idegenforgalom élénkítésére, mivel ezt az egész spanyol gazdaság szempontjából kulcsfontosságúnak ítéli.

A turizmus termeli a spanyol hazai össztermék 11 százalékát, és kétmillió embernek ad munkát.

Az 1,03 milliárd eurós támogatásból 500 millió euró egy hitelvonal, amelyből idegenforgalmi vállalkozások fejleszthetik tevékenységüket. Mintegy 170 millió eurót luxushotelek felújítására, illetve építésére fordítanak, 9 millió euró a spanyolországi vendéglátóhelyek gasztronómiai célú fejlesztését szolgálja, és a teljes támogatási összegből kulturális területekre is szánnak.

Az idei első félévben 23,6 millió külföldi érkezett Spanyolországba, 11,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi első félévben, a szállodák kihasználtsága 9,3 százalékkal csökkent.
(MTI)