Drezdából jön az idei első járat Sármellékre

A Hamburg International által üzemeltetett charter mintegy 100 utast hoz az idei első járattal – közölte Salamon Lajos, a Salamon Reisen tulajdonosa. Az utazási iroda negyedik éve utaztatja vendégeit repülőgéppel Sármellékre, ahova idén – a májusban induló lipcsei gépekkel együtt – 11 járatot szerveztek. Szintén ennyi gépre kötöttek szerződést a német légitársasággal debreceni utakra is. Salamon … “Drezdából jön az idei első járat Sármellékre” bővebben

A Hamburg International által üzemeltetett charter mintegy 100 utast hoz az idei első járattal – közölte Salamon Lajos, a Salamon Reisen tulajdonosa. Az utazási iroda negyedik éve utaztatja vendégeit repülőgéppel Sármellékre, ahova idén – a májusban induló lipcsei gépekkel együtt – 11 járatot szerveztek.

Szintén ennyi gépre kötöttek szerződést a német légitársasággal debreceni utakra is. Salamon Lajos elmondta, a tavalyi forgalomhoz képest idén alig érezhetően mérséklődött csak az érdeklődés Németországban a hévízi, balatoni utak iránt. A 150 személyes kapacitású Airbusokra eddig százan vettek jegyet.

Több mint öthónapos kényszerű leállás után április negyedikén nyitotta meg újra kapuit a sármelléki leszállóhely, egyelőre heti egy alkalomra. A Lufthansa szombatonként Frankfurtból, Düsseldorfból és Hamburgból érkező egy-egy járata a Hévízen működő, német Mutsch Ungarn Reisen utazási iroda szerződése alapján érkezik.

A reptér újbóli megnyitása érdekében Hévíz, Keszthely és Zalakaros önkormányzata, valamint térségbeli szállodák és utaztató cégek összesen 30 millió forintot adtak össze. A FlyBalatont bérlő és üzemeltető CCA tulajdonosai és menedzsmentje között bizalmi válság alakult ki, azt az információt azonban a januárban megválasztott új ügyvezető a megnyitón nem kívánta megerősíteni, hogy elszámolási problémák is nehezítették az újranyitást.
(hirado.hu)