Csökkent a szálláshelyek forgalma

A kereskedelmi szálláshelyeken 2009. január-májusban a külföldi és a belföldi vendégek száma 16, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évi értéktől, a vendégéjszakák száma 14, illetve 10 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első öt hónapban a szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. Tavaly … “Csökkent a szálláshelyek forgalma” bővebben

A kereskedelmi szálláshelyeken 2009. január-májusban a külföldi és a belföldi vendégek száma 16, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évi értéktől, a vendégéjszakák száma 14, illetve 10 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első öt hónapban a szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. Tavaly január- májusban a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 88,3 milliárd forint volt. A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől.

Az idén az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest, a szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött.
(mti)