Csökken a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A visszaesés tart, de mértéke mérséklődött az első negyedévhez képest. Az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 … “Csökken a kereskedelmi szálláshelyek forgalma” bővebben

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A visszaesés tart, de mértéke mérséklődött az első negyedévhez képest. Az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött. Január-márciusban ennél nagyobb volt a visszaesés.

A külföldi vendégek száma 19 százalékkal, a belföldieké 11 százalékkal csökkent, a vendégéjszakáké a külföldiek esetében 17, a belföldiek vonatkozásában 12 százalékkal esett vissza. A szálláshelyek árbevétele azonban akárcsak az első négy hónapban, az első negyedévben is folyó áron 12 százalékkal maradt el a bázishoz képest.
(MTI)