Cseh utazásszervezők a Nyugat-Dunántúlon

A Magyar Turizmus Zrt. meghívására a cseh utazási irodák szövetségének, az ACK-nak a tagjai tettek látogatást a nyugat-dunántúli régióban. A tanulmányúton 48 szakember ismerkedett meg a régió szolgáltatásaival; egy időben, ekkora létszámban még sosem látogattak el külföldi utazásszervezők a régióba. A program során a résztvevők megismerkedhettek Győr, Kapuvár, Sopron, Bük, Szentgotthárd és Sárvár kínálatával, majd … “Cseh utazásszervezők a Nyugat-Dunántúlon” bővebben

A Magyar Turizmus Zrt. meghívására a cseh utazási irodák szövetségének, az ACK-nak a tagjai tettek látogatást a nyugat-dunántúli régióban. A tanulmányúton 48 szakember ismerkedett meg a régió szolgáltatásaival; egy időben, ekkora létszámban még sosem látogattak el külföldi utazásszervezők a régióba.

A program során a résztvevők megismerkedhettek Győr, Kapuvár, Sopron, Bük, Szentgotthárd és Sárvár kínálatával, majd Budapesten fejezték be magyarországi látogatásukat. Természetesen sor került szakmai találkozóra is, ahol a nyugat-dunántúli szállodák, programgazdák, turisztikai szolgáltatók mutathatták be tevékenységüket, kereshettek új partnereket, üzleti kapcsolatokat az utazásszervezőkkel.

Csehország az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatva, mára a harmadik legfontosabb küldőpiacává vált a nyugat-dunántúli régiónak. Míg 2000-ben tízezer körül mozgott az itt eltöltött cseh vendégéjszakák száma, 2008-ban ez a szám százezer fölé emelkedett, és ez a kedvező tendencia 2009 eddig ismert adatai szerint is folytatódik.

A folyamatos fejlődés mögött a nyugat-dunántúli turisztikai szolgáltatók, valamint a Magyar Turizmus Zrt. egyre erőteljesebb marketingtevékenysége áll, a Társaság cseh nyelvű kiadványokkal, vásári megjelenéseivel és tanulmányutak szervezésével népszerűsíti hazánk turisztikai kínálatát a cseh utazók körében.