Budapesti Urbanisztikai Majális

A Budapesti Urbanisztikai Majális egy hat héten át tartó, egész Budapestet felölelő eseménysorozat. A rendezvény a város gazdagságát, sokarcú kutúráját, ezerszinű társadalmát mutatja be. Az Urbanisztikai Majális az élhető és élő Budapest. Az Urbitálisba bevonjuk a város kerületeit, főbb tereit, pakjait, intézményeit. A programokra várunk minden városlakót a gyerekektől az időseken át a szakemberekig. Az … “Budapesti Urbanisztikai Majális” bővebben

A Budapesti Urbanisztikai Majális egy hat héten át tartó, egész Budapestet felölelő eseménysorozat. A rendezvény a város gazdagságát, sokarcú kutúráját, ezerszinű társadalmát mutatja be. Az Urbanisztikai Majális az élhető és élő Budapest. Az Urbitálisba bevonjuk a város kerületeit, főbb tereit, pakjait, intézményeit. A programokra várunk minden városlakót a gyerekektől az időseken át a szakemberekig.

Az URBITÁLIS Budapesti Urbanisztikai Majális rendezvényei nem hivatottak minden várossal kapcsolatos kérdésre válaszolni. Sokkal inkább a várossal kapcsolatban új kérdéseket kívánnak megfogalmazni, új gondolatokat, gondolkozásmódokat kívánnak bemutatni.

Az Urbanisztikai Majális célja elősegíteni Budapest jobb nemzeti és nemzetközi szintű megismerését, értékeinek megbecsülését, fejlődésének aktuális irányvonalait – részben szakmai, urbanisztikai előadások, viták, kiállítások életre hívásával, részben pedig művészeti, kulturális találkozók és fesztiválok felfűzésével, csokorba szedésével. A programokat közös honlapon és kiadványban, valamint a médián keresztül népszerűsítjük.

Az URBITÁLIS Budapesti Urbanisztikai Majális egy városi szövetbe ágyazott élő kiállítás.

A Majális – a Kulturális Örökség Napja, az Építészet Hónapja, illetve a Múzeumok Éjszakája rendezvényekhez hasonlóan – változatos programot kínál, hozzájárulva Budapest Metropolisz térség fejlődésének bemutatásához, a nemzetközi szintű megítéléshez, valamint közvetve a város szerepének, a nemzetközi munkamegosztásbeli helyzetének meghatározásához. Így a programokban nem csak hagyományos konferenciák, kiállítások, gondolkodó műhelyek találhatóak, hanem helyet kapnak többek között gondolatindító vitafórumok, helyszíni séták, kerékpáros kirándulások is.

A rendezvénysorozat mindezen túl alkalmat ad arra, hogy a városlakók megismerhessék a közösséget szolgáló intézményeket: például vízműveket, tűzoltóállomásokat, buszgarázsokat. Kiállításokat szervezünk múzeumokba, kulturális intézményekbe, de a hagyományostól eltérő helyszínekre is.

Időpont
A rendezvény-sorozat 2008. április 19. és május 31. között kerül megrendezésre, a programok nagyobb részben a hétvégéket érintik.

Helyszín
A rendezvény programjai Budapest egész területén, az erre alkalmas helyszíneken, köztereken, akciótereken kerülnek megszervezésre. Minthogy a rendezvény programjai igen sokszínűek, így a helyszínek is eltérőek.
Az egyes programok konkrét idejét és helyszínét illetően kérjük, tájékozódjon az URBITÁLIS Budapesti Urbanisztikai Majális honlapjáról, illetve megjelenő programfüzetünkből.

További információ
Telefon1: +36 (1) 4110976
Telefon2: +36 (1) 4750668
Fax: +36 (1) 4610270
Email: marton@studiometropolitana.hu
Honlap: http://www.urbitalis.hu/hu/
Esemény kezdete: 2009.05.01.
Esemény vége: 2009.05.31.