Az üzleti turizmus is visszaesett Magyarországon

A céges turizmus 25-30 milliárd forintosra becsült piacán 20-30 százalékkal estek eddig az árak. A forgalom érdekében az iparágban tevékenykedő irodák igyekeznek a lehető legnagyobb kedvezményeket kiharcolni a szállodáknál és közlekedési vállalatoknál. Gordon Mária, a Carlson Wagonlit Travel (CWT) ügyvezetője a kiemelte, hogy már 2008 végén érezni lehetett a válság hatását a vállalati utazásokra, főként … “Az üzleti turizmus is visszaesett Magyarországon” bővebben

A céges turizmus 25-30 milliárd forintosra becsült piacán 20-30 százalékkal estek eddig az árak. A forgalom érdekében az iparágban tevékenykedő irodák igyekeznek a lehető legnagyobb kedvezményeket kiharcolni a szállodáknál és közlekedési vállalatoknál.

Gordon Mária, a Carlson Wagonlit Travel (CWT) ügyvezetője a kiemelte, hogy már 2008 végén érezni lehetett a válság hatását a vállalati utazásokra, főként a multicégek vonatkozásában. A CWT árbevétele ennek következtében 30-40 százalékkal csökkent az idei év első három hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

A Chemol Travel csoport üzleti portfóliója is jelentős, 25 százalék körüli csökkenést könyvelhetett el, itt elsősorban az autóipari és ingatlanfejlesztési cégek a probléma forrásai. Simon András, a cég ügyvezetője szerint idén 15-20 százalékkal olcsóbban kaphatják meg ugyanazt a szolgáltatást a cégek, mint tavaly.

A Világgazdaság cikkében az is olvasható, hogy a hazai cégek nemzetközi vonatkozásban igen keveset, általában 50-150 millió forintot szánnak utazási célra, leszámítva néhány vállalkozást, melyek akár 300-600 milliót is hajlandóak erre költeni.
(vg)