Az easyJet közel hárommillió utast szállított eddig Budapestről

Az indulás óta elmúlt öt évben összesen 2,7 millió utast szállított az easyJet diszkont légitársaság a Budapestről induló, illetve az ide érkező járatain. Budapestről Berlinbe, Dortmundba, Genfbe, London-Lutonra, és Gatwickre, valamint Párizsba üzemeltet járatokat a légitársaság. A legkedveltebbek a londoni célállomás, a legdinamikusabban pedig a 2008-ban indított Budapest-Párizs növekszik. Peter Voets, az easyJet Magyarországért is … “Az easyJet közel hárommillió utast szállított eddig Budapestről” bővebben

Az indulás óta elmúlt öt évben összesen 2,7 millió utast szállított az easyJet diszkont légitársaság a Budapestről induló, illetve az ide érkező járatain.

Budapestről Berlinbe, Dortmundba, Genfbe, London-Lutonra, és Gatwickre, valamint Párizsba üzemeltet járatokat a légitársaság.

A legkedveltebbek a londoni célállomás, a legdinamikusabban pedig a 2008-ban indított Budapest-Párizs növekszik. Peter Voets, az easyJet Magyarországért is felelős regionális marketing igazgatója a légitársaság közleményében kiemelte, hogy a magyar utasaik átlagosan négy napot töltenek Londonban, Párizsban, Berlinben és Dortmundban, míg Genfben közel hat napot.

A diszkont légitársaság a teljes hálózatán csak 2009 áprilisában 3,798 millió utast szállított, 6,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a férőhely kihasználtsága (load factor) ugyanakkor 4,2 százalékponttal 84,2 százalékra emelkedett.

Az easyJet a március 31-én zárult üzleti évének első felében 1,03 milliárd angol font bevételt ért el, 15,8 százalékkal többet, mint az előző üzleti év első felében. A veszteség viszont megduplázódott: 116,5 millió fontot tett ki. A jelentés megjegyzi, hogy az üzemanyag költségek 90,6 millió fonttal emelkedtek a bázishoz képest. Ugyanakkor a társaság készpénzállománya és tőkepiaci befektetései meghaladják az egymilliárd fontot.
(MTI Eco)