Az Aggteleki-karszt amerikai turistacélpont lehet

A közelmúltban megjelent a Forbes honlapján Európa rejtett turisztikai kincseinek listája, amelyen előkelőhelyen szerepel az egyedülálló adottságokkal rendelkező aggteleki barlangrendszer, ami miatt az amerikai turisták célpontjává is válhat – írta csütörtökön az Észak-Magyarország. Korábban olyan ismert úti célok kaptak helyet a magazin által mindenképpen megnézendő látnivalók felsorolásában, mint a Vatikán vagy az Eiffel-torony, s magyarországi … “Az Aggteleki-karszt amerikai turistacélpont lehet” bővebben

A közelmúltban megjelent a Forbes honlapján Európa rejtett turisztikai kincseinek listája, amelyen előkelőhelyen szerepel az egyedülálló adottságokkal rendelkező aggteleki barlangrendszer, ami miatt az amerikai turisták célpontjává is válhat – írta csütörtökön az Észak-Magyarország.

Korábban olyan ismert úti célok kaptak helyet a magazin által mindenképpen megnézendő látnivalók felsorolásában, mint a Vatikán vagy az Eiffel-torony, s magyarországi turisztikai attrakció eddig soha nem kapott helyet közöttük.

A szlovák-magyar határ alatt húzódó cseppkőbarlangrendszer a Forbes szerint olyan klímával rendelkezik, ami jót tesz a légzésszervi problémákkal küzdőknek, de azoknak is ajánlják a barlangi sétát, akik csak gyönyörködni szeretnének a mészkőképződményekben. Az ajánlás szerint “ilyet otthon nem találnak az amerikaiak”.

A mértékadó magazin egyébként idén első helyen ajánlotta Magyarországot azon országok között, amelyek az amerikai utazók számára a jelen válságos időszakban is a legkedvezőbb árérték arányt kínálják, így azokat mindenképpen érdemes felkeresni. Az amerikaiak pedig sokat adnak a Forbes szavára, a jó árérték arány pedig megfelelő hívó szónak tűnik körükben – olvasható a napilapban.
(MTI)