Antalyában egymilliárd dolláros hotelt építettek

Júniusban megnyílik a Török Riviéra fővárosának számító Antalyában a Mardan Palace Hotel, amely Európa valamennyi szállodájánál drágább: 1,4 millió dollárért építették. A szálloda állítólag úgy fog kinézni, mint egy szovjet Barbie eljegyzési tortája: fehér és arany az egész, mintha Midász király érintette volna meg. Számokban kifejezve mindezt: több, mint 10 ezer négyzetméter aranyozott felület, 500 … “Antalyában egymilliárd dolláros hotelt építettek” bővebben

Júniusban megnyílik a Török Riviéra fővárosának számító Antalyában a Mardan Palace Hotel, amely Európa valamennyi szállodájánál drágább: 1,4 millió dollárért építették.

A szálloda állítólag úgy fog kinézni, mint egy szovjet Barbie eljegyzési tortája: fehér és arany az egész, mintha Midász király érintette volna meg. Számokban kifejezve mindezt: több, mint 10 ezer négyzetméter aranyozott felület, 500 ezer kristály, 23 ezer négyzetméternyi olasz márvány.

A szálloda medencéje egyike a legnagyobbaknak a mediterrán országok között: öt hektár friss víz egy süllyesztett akváriummal, amelyben 24 ezer hal van. A medencén Leonardo da Vinci ihlette hidak ívelnek át, és gondolával is lehet jutni az egyik partjáról a másikra; fél óra alatt, a gondola lassan halad.

A hamarosan nyíló hotel nem az egyetlen különleges építmény Törökországban. Itt van például a Marmara, az első forgó szálloda, az orosz kormány székhelyét modelljéül választó Kremlin Palace, vagy a Belek közelében fekvő Adam & Eve hotel, amelyet a világ „legszexisebb” szállodájának is neveznek.
(turizmusonline)