A világ legrosszabb turistái: felmérés

Egy 4 500 hoteltulajdonos megkérdezésével végzett felmérésből kiderült: a szálláshelyek vezetői világszerte a franciákat tartják a legrosszabb turistáknak. A felmérést az Expedia internetes utaztató cég készíttette a TNS Infratesttel. A szervezet az egész világon összesen 4 500 hoteltulajdonost kérdezett a vendégekről. Eszerint a francia turisták nem vagy csak rosszul beszélnek idegen nyelvet, udvariatlanok és arrogánsak … “A világ legrosszabb turistái: felmérés” bővebben

Egy 4 500 hoteltulajdonos megkérdezésével végzett felmérésből kiderült: a szálláshelyek vezetői világszerte a franciákat tartják a legrosszabb turistáknak.

A felmérést az Expedia internetes utaztató cég készíttette a TNS Infratesttel. A szervezet az egész világon összesen 4 500 hoteltulajdonost kérdezett a vendégekről. Eszerint a francia turisták nem vagy csak rosszul beszélnek idegen nyelvet, udvariatlanok és arrogánsak – írja a Reuters.

Az Expedia marketing igazgatója szerint a rossz megítélés mögött elsősorban a nyelvi nehézségek állnak. Timothee de Roux egy francia rádiónak úgy nyilatkozott: a franciák szerencsések, hiszen elég üdülőhely áll rendelkezésükre ahhoz, hogy ne kelljen külföldön tölteni szabadságukat.

De Roux szerint az utazók 90 százaléka belföldön marad, így amikor – nagy ritkán – kimozdulnak a “hatszögről”, idegesek lesznek, ez pedig arroganciaként jelentkezhet. A francia utazókat azért sem kedvelik, mert sokak szerint kevesebbet költenek, mint más nemzetiségű társaik.

A felmérés első helyén a japán turisták végeztek, még az európaiak közül a britek és a németek találtattak a legjobbnak.
(VG Online)