A VI. kerületi csendrendelet árt Budapest turizmusának

Fekete László turisztikai szempontból átgondolatlan lépésnek tartja az Önkormányzat döntését a 22 órai bezárásokat illetően, hiszen a VI. kerület mindig is a belvárosi szórakozás központja volt.

Beláthatatlan következményekkel járhat a VI. kerületben hamarosan életbe lépő csendrendelet –nyilatkozta a sajtónak még júliusban a hír hallatán Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyben azóta már sok érv és ellenérv is elhangzott, a lényeg azonban nem változott, a csendrendelet még mindig aktuális. Éppen ezért szerveztek szeptember 21-re tüntetést az önkormányzat elé civil szervezetek, hogy végre a belváros visszakaphassa lüktető szórakozónegyedét.

Fekete László turisztikai szempontból átgondolatlan lépésnek tartja az Önkormányzat döntését a 22 órai bezárásokat illetően, hiszen a VI. kerület mindig is a belvárosi szórakozás központja volt. Az utóbbi években a vendéglátósok kezdeményezésére, és önszerveződésében sorra alakultak ki az éttermi és szórakozó negyedek a környéken, kivirágzott az Andrássy út és benépesedett turistákkal, budapestiekkel.

Óriási veszteség, ha ez a terület elveszti ezt a fajta vonzerejét, hiszen a Budapestre érkező turisták számára a szórakozási lehetőségek, gasztronómiai, zenei élmények – amelyekről ez a környék híres- rendkívül meghatározók. Az ügyvezető kiemelte, hogy a turisztikai promóciós szervezet idei marketingkoncepciójában is kiemelt szerephez jutnak a budapesti szórakozási lehetőségek, különleges élmények, a pezsgő éjszakai és kulturális élet.

A vendéglátóegységek korai zárása amellett, hogy a vállalkozók számára elképzelhetetlen veszteséggel jár, akár kényszerű bezárással fenyeget, a fővárosi turizmus számára is óriási károkat okoz, amely minden bizonnyal érezteti majd a hatását a vendégszámokat illetve vendégéjszaka számokat és természetesen ezzel párhuzamosan a bevételeket illetően is.
Forrás: turizmusonline