A Ryanair mégsem vezeti be a hájadót

Mégsem vezet be pótdíjat a túlsúlyos utasok számára a Ryanair, de hogy mégse maradjon változtatás nélkül az utazóközönség, az ír fapados főnöke újabb ötlettel állt elő: jó lenne, ha az utasok saját maguk cipelnék bőröndjeiket a repülőgépig – és megérkezéskor onnan vissza -, ezzel ugyanis meg lehetne spórolni a csomagokat rakodó személyzetet. A társaság április … “A Ryanair mégsem vezeti be a hájadót” bővebben

Mégsem vezet be pótdíjat a túlsúlyos utasok számára a Ryanair, de hogy mégse maradjon változtatás nélkül az utazóközönség, az ír fapados főnöke újabb ötlettel állt elő: jó lenne, ha az utasok saját maguk cipelnék bőröndjeiket a repülőgépig – és megérkezéskor onnan vissza -, ezzel ugyanis meg lehetne spórolni a csomagokat rakodó személyzetet.

A társaság április végén vetette fel, hogy a nehéz időkre tekintettel “hájadót” fizettetnének a túl nehéz utasokkal, miután egy közvélemény-kutatás során a megkérdezettek egyharmada voksolt az elhízott utasok “megbüntetése” mellett.

Az ötlet azonban világszerte felháborodást keltett a sokféle pótdíj miatt egyébként is sokat bírált cég utasainak körében. Végül a cég vezetése úgy döntött, hogy nem lenne most bölcs dolog bevezetni a “hájadót”, amikor úgy is sok változtatást terveznek, például az év végéig valamennyi repülőtéren felszámolják a jegykezelő pultokat, helyette csak online lehet bejelentkezni.
(mti)