A Qantas pótdíjat szed a magas utasoktól

Júniustól jelentős pótdíjat kénytelen fizetni, aki a Qantas nemzetközi járatain az extra lábtér miatt a vészkijárathoz szeretne ülni. Az ausztrál légitársaság a hosszú lábú utasait bünteti: a távolabbi úticél felé tartóknak 160, az Ázsiába és Új Zélandra utazóknak 80 dollárt kell fizetniük. A társaságnak járatonként 2500 dollár pluszbevétele keletkezik. A Qantas szóvivője utasbarát lépésnek tartja … “A Qantas pótdíjat szed a magas utasoktól” bővebben

Júniustól jelentős pótdíjat kénytelen fizetni, aki a Qantas nemzetközi járatain az extra lábtér miatt a vészkijárathoz szeretne ülni.

Az ausztrál légitársaság a hosszú lábú utasait bünteti: a távolabbi úticél felé tartóknak 160, az Ázsiába és Új Zélandra utazóknak 80 dollárt kell fizetniük. A társaságnak járatonként 2500 dollár pluszbevétele keletkezik.

A Qantas szóvivője utasbarát lépésnek tartja a pótdíjat: “nőnek az utasok döntési lehetőségei, és nagyobb lábhellyel bíró ülést is választhatnak”. A lábhely-pódíjazás rendszerét elsőként a Virgin Blue vezette be a belföldi járatain.

A lábhely megvámolása nem az egyetlen a megszorító intézkedések sorában. A Qantas júniustól 42 nemzetközi járatán arra “kényszeríti” dúsgazdag utasait, hogy első osztály helyett bírják ki a business-osztályon: a válság miatt visszaesett a kereslet a luxusszolgáltatás iránt.

A Boeing 747-eseken a 14 első osztályú hely a business class részévé sorolódik vissza.
(index)