A Nyugat-Dunántúl turizmusát nem érintette a válság

A nyugat-dunántúli régió turizmusát eddig nem érintette érezhetően a válság, a vendégéjszakák száma csak minimálisan csökkent, de országosan több mint 10 százalékos visszaesést mutat ez a turisztikai mérőszám – közölte Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára  Hévízen, a Magyar Fürdővárosok Szövetségének közgyűlésén. Elmondta: elsősorban a gyógyturizmusnak köszönhetően a január-februári időszakban mindössze 0,3 százalékkal csökkent … “A Nyugat-Dunántúl turizmusát nem érintette a válság” bővebben

A nyugat-dunántúli régió turizmusát eddig nem érintette érezhetően a válság, a vendégéjszakák száma csak minimálisan csökkent, de országosan több mint 10 százalékos visszaesést mutat ez a turisztikai mérőszám – közölte Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára  Hévízen, a Magyar Fürdővárosok Szövetségének közgyűlésén.

Elmondta: elsősorban a gyógyturizmusnak köszönhetően a január-februári időszakban mindössze 0,3 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma a Nyugat-Dunántúlon, a vendégeké 3 százalékkal mérséklődött, a gazdasági válságnak tehát a gyógyturizmusban rövid távon ebben a régióban nem érződik hatása. A statisztikák szerint a belföldi turisták száma gyakorlatilag változatlan volt, a külföldi beutazók körében mértek 1,8 százalékos csökkenést.

Az országos adatokat ismertetve a szakállamtitkár jelezte: a vendégéjszakák számában 10,8 százalékos visszaesést tapasztaltak, a belföldi vendégek aránya 7,7 százalékkal, a külföldieké 14,2 százalékkal mérséklődött. Az év első két hónapjában 1,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 880 ezer belföldi, 726 ezer külföldi vendégekhez köthető.
(MTI)