A határnyitás jubileumára emlékeznek Ausztriában

A határnyitás 20. évfordulója alkalmából egymást érik az emlékezéssel egybekötött rendezvények Ausztriában. A tavaszi emlékezéssorozat kiemelkedő eseménye a május 28-29-én a bécsi Hofburgban megrendezésre kerülő kétnapos Európa-konferencia: www.1989-2009.at. A nagyszabású rendezvény első napján a közép-európai külügyminiszterek emlékeztek a 20 évvel ezelőtti eseményekre: Balázs Péter magyar miniszter osztrák kollegájának ünnepélyesen átadott egy darabot a vasfüggöny szögesdrótjából. … “A határnyitás jubileumára emlékeznek Ausztriában” bővebben

A határnyitás 20. évfordulója alkalmából egymást érik az emlékezéssel egybekötött rendezvények Ausztriában.

A tavaszi emlékezéssorozat kiemelkedő eseménye a május 28-29-én a bécsi Hofburgban megrendezésre kerülő kétnapos Európa-konferencia: www.1989-2009.at. A nagyszabású rendezvény első napján a közép-európai külügyminiszterek emlékeztek a 20 évvel ezelőtti eseményekre: Balázs Péter magyar miniszter osztrák kollegájának ünnepélyesen átadott egy darabot a vasfüggöny szögesdrótjából.

Az ORF – magyar származású és Ausztriában igen népszerű – műsorvezetője, Paul Lendvai által moderált fórumon a Magyar Turizmus Zrt. osztrák külképviselete is képviseltette magát. A határnyitás jubileumát az MT Zrt. a Kulturális Turizmus Éve keretében, idei kommunikációs tevékenységében Ausztriában is kiemelten kezeli, amelynek csúcspontja a szeptember 7-én a kismartoni (Eisenstadt) Eszterházy-kastélyban megrendezésre kerülő emléknap lesz.

Az MT Zrt. képviseletének kezdeményezésére külön blog foglalkozik a témával az osztrák rádióadó, az ORF honlapján (http://fm4.orf.at), bemutatva a 20 évvel ezelőtti eseményekben a Balaton központi szerepét. A blog és a hozzá kapcsolódó hangösszeállítás egyben „kedvcsinálóként” és programajánlóként is szolgál az idei balatoni nyaraláshoz.

A legfrissebb statisztikák szerint az idei év első negyedében több mint 8 százalékkal nőtt az osztrák vendégek száma a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest. Kovács Balázzsal, az MT Zrt. ausztriai külképviselőjével a jubileum alkalmából készült interjú meghallgatható a külképviselet honlapján, az alábbi link alatt: www.ungarn-tourismus.at/ungarn-balaton-radiospot.htm.
(itthon)