A fogturisták több mint tíz százalékát adják a budapesti vendégéjszakáknak

A hazai fogturizmus népszerűsítése érdekében fogott össze Budapest öt legnagyobb fogászati rendelője, s megalapították a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületét. A szervezet célja, hogy a fővárosnak eddig jelentős bevételeket hozó fogászati turizmust a jelenleginél hatékonyabb marketingeszközökkel lendítsék fel – mondta a lapnak Kámán Attila, a szövetséget vezető Implantcenter Kft. ügyvezető igazgatója. Kámán Attila közölte: vendégkörük … “A fogturisták több mint tíz százalékát adják a budapesti vendégéjszakáknak” bővebben

A hazai fogturizmus népszerűsítése érdekében fogott össze Budapest öt legnagyobb fogászati rendelője, s megalapították a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületét.

A szervezet célja, hogy a fővárosnak eddig jelentős bevételeket hozó fogászati turizmust a jelenleginél hatékonyabb marketingeszközökkel lendítsék fel – mondta a lapnak Kámán Attila, a szövetséget vezető Implantcenter Kft. ügyvezető igazgatója.

Kámán Attila közölte: vendégkörük 60-80 százalékát külföldiek adják, akik kizárólag fogászati beavatkozás miatt jönnek Magyarországra. Számításai szerint a budapesti vendégéjszakák több mint tíz százalékát adják a fogturisták, az öt rendelő tavaly 25-28 ezer vendégéjszakát hozott a fővárosnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az átlagos fogturista 6-7 napot tölt Magyarországon, és 600-800 eurót költ naponta.

Adatok szerint egy szabadidős turista napi költése 80-120 euró közé tehető.

Kámán Attila szerint Magyarországnak nem szabad a “babérjain ücsörögnie”, hiszen e lehetőséget más országok is meglátták már. Így például Horvátország és Törökország erőteljes kampányt indított egészségturisztikai szolgáltatásainak népszerűsítésére.
(MTI)

linkek: Budva Szarajevó utazás Sopron látnivalók Csehország nyaralás