A Balatonnál több külföldi vendégre számítanak idén

A válság ellenére több külföldi vendégre számítanak az idén a Balaton-parti turisztikai szolgáltatók. A tóhoz közlekedő légitársaságok kihasználtsága és az erős tavaszi belföldi forgalom jó szezont sejtet. A hazánk egyik legnagyobb vonzerejének számító környéken a szálláshelyek tavaly 21,4 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, az idei esztendő ennél akár jobb is lehet. Évek óta folyamatosan csökken … “A Balatonnál több külföldi vendégre számítanak idén” bővebben

A válság ellenére több külföldi vendégre számítanak az idén a Balaton-parti turisztikai szolgáltatók. A tóhoz közlekedő légitársaságok kihasználtsága és az erős tavaszi belföldi forgalom jó szezont sejtet.

A hazánk egyik legnagyobb vonzerejének számító környéken a szálláshelyek tavaly 21,4 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, az idei esztendő ennél akár jobb is lehet. Évek óta folyamatosan csökken a külföldi vendégéjszakák száma, az idén ezen a forint euróhoz viszonyított gyenge árfolyama változtathat, ez ugyanis olcsóbbá teszi a hazai szolgáltatásokat a külföldieknek. A legtöbb cég osztrák, holland, dán, cseh és német vendégeket vár, de nyilván az euróval érkező szlovákokból is több lesz, mint tavaly.

A válság eddig kevésbé népszerű üdülési formáknak adhat új értelmet: egyre nagyobb az érdeklődés a jó minőségű, több férőhelyes apartmanházak iránt. A kempingek és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások iránt már tavaly is érezhetően nőtt a kereslet; a gyógy- és wellness-szállodák iránt viszont kisebb az igény.

A beutazóturizmus fellendítése érdekében több kisebb diszkontlégicéggel tárgyalnak Sármelléken. A Balaton környéki szolgáltatók és a Magyar Turizmus Zrt. közösen létrehozott Légi Marketing Alapjában tavaly 25 millió forint gyűlt össze, az idén már áprilisban elérték ezt az összeget.