A balatoni turizmust és az ingatlanpiacot a gyenge forint mentheti meg

Húsvétkor nemcsak a szállodákban, de több balatoni ingatlanirodában is meghosszabbított műszakban dolgoztak, mert a gyenge forint lökést adott a jó ideje agonizáló tóparti. A lap szerdai számában megjelent cikk ingatlanforgalmazókat idézve azt írta, hogy szinte egész Nyugat-Európában elterjedt, hogy a Balaton mellett olcsón lehet ingatlant vásárolni. Az árak forintban is csökkentek, de euróban fizetve 35-40 … “A balatoni turizmust és az ingatlanpiacot a gyenge forint mentheti meg” bővebben

Húsvétkor nemcsak a szállodákban, de több balatoni ingatlanirodában is meghosszabbított műszakban dolgoztak, mert a gyenge forint lökést adott a jó ideje agonizáló tóparti.
A lap szerdai számában megjelent cikk ingatlanforgalmazókat idézve azt írta, hogy szinte egész Nyugat-Európában elterjedt, hogy a Balaton mellett olcsón lehet ingatlant vásárolni.

Az árak forintban is csökkentek, de euróban fizetve 35-40 százalékkal olcsóbban vásárolhatnak a vevők. A lakóingatlanok mellett a befektetési célú ingatlanvásárlók is megjelentek.

A délnyugat-balatoni kistérség területértékesítési munkatársa például a napokban több érdeklődővel tárgyalt, mint tavaly egész évben, sőt már üzleteket is kötött. Tapasztalatai szerint a befektetők egyelőre csak az ingatlanvásárláson gondolkodnak, a beruházásokról még nem hozták meg a döntéseket.
(MTI)